PartnerbedrijvenTips voor bruidsparen
Juwelier van Soest in Zutphen, het adres voor de perfecte trouwring
Al 75 jaar een begrip in Zutphen!

Tips bij het vinden van dé perfecte trouwring

Het kiezen van een trouwring kan een hele opgave zijn. Partnerbedrijf Juwelier van Soest is al 75 jaar een begrip in Zutphen met een schitterende collectie trouwringen van o.a. het merk Duo of Love.

Eigenaresse Ingrid Boevink weet als geen ander waar de meeste mensen tegenaan lopen bij het kiezen van trouwringen.

We vroegen Ingrid tips voor het vinden van dé perfecte trouwring en hebben deze hieronder voor jullie verzameld.

1. Begin op tijd

Het uitzoeken van trouwringen kan best lastig zijn, er zijn zoveel factoren om rekening mee te houden! Wanneer je er lang van tevoren mee start (6 maanden), heb je alle tijd om tot een goede en weloverwogen keuze te komen en scoren jullie zeker allebei je droomring.

2. Materiaal en kleur

Een traditionele trouwring is gemaakt van glanzend geelgoud, maar er is zoveel meer mogelijk! Als je voor goud gaat kun je kiezen uit vier kleuren (geel-, wit-, rosé- en roodgoud) en verschillende afwerkmethoden die bepalend zijn voor de uitstraling van de kleur. Maar misschien hebben jullie wel iets heel anders in gedachten, ringen van platina bijvoorbeeld, of zilver, of titanium. Alle materialen hebben hun eigen kenmerken en door je voorkeur met ons te delen kunnen we adviseren wat het best bij jullie past.

3. Één set of twee verschillende?

Een set of twee verschillende? Als jullie dan toch door al die verschillende mogelijkheden gaan, bedenk dan eens of je exact dezelfde ring wilt als je partner. Het is mooi en romantisch maar je hebt misschien, ondanks je grote liefde voor hem of haar, je eigen smaak. Je kunt twee verschillende ringen laten matchen door eenzelfde detail in kleur of edelsteen toe te voegen, of kies je juist voor je eigen, unieke ring? Je zegt het maar…

4. Budget

Wanneer je trouwt -of je geregistreerd partnerschap viert- kunnen de kosten snel oplopen. Het is verstandig om van tevoren met elkaar te bespreken wat je maximaal aan je trouwringen wilt uitgeven. Wij kunnen de mogelijkheden binnen jullie budget laten zien. En let op leuke acties, zoals de Duo of Love trouwringenactie, waarbij de herenring gratis is. Dat scheelt!

5. Links of rechts?

Bedenk of je je trouwring links of rechts wilt gaan dragen. Dat kan uit religieus oogpunt bepaald worden, of gewoon wat je mooi of praktisch vindt. Vanuit traditie wordt de trouwring links gedragen, want daar stroomt het bloed via de kortste weg van je hart naar je ringvinger. Die ader heet niet voor niets de Vena Amoris, oftewel de Liefdesader… Natuurlijk zorgen wij dat de ring goed om je vinger zal passen.

6. Gravure

Als je de perfecte ring hebt gevonden, hoort er natuurlijk nog wel een gravure in om de ring helemaal van jou te maken. Kies je voor de naam van je liefste en de trouwdatum of heb je iets heel anders in gedachten? Je kunt kiezen voor een strak lettertype of wil je een handgravure, dan zijn er oneindig veel mogelijkheden. Dan kan bijvoorbeeld zijn of haar naam in eigen handschrift gegraveerd worden, of dat ene speciale symbool dat jullie verbintenis symboliseert.. laat je fantasie de vrije loop!

Juwelier van Soest in Zutphen, het adres voor de perfecte trouwring

Meer weten? Loop gerust eens binnen bij van Soest!

STV Fotografie op jullie bruiloft? Neem dan snel contact met ons op om te kijken of jullie gewenste datum nog beschikbaar is! Nu bij een vrijblijvend kennismakingsgesprek een GRATIS Pre-Weddingshoot!