Over ons

"Je beste maatjes voor de perfecte plaatjes " - Mike en Annemiek

Graag zouden wij wat willen vertellen over ons.  Wij zijn Gert-Jan en Dennis, het duo achter STV Fotografie.

Na maandenlang brainstormen over een originele bedrijfsnaam hadden we het dan eindelijk gevonden; voeg twee achternamen bij elkaar en voila, STV fotografie was geboren! Stolte en van der Toorn Vrijthoff, aangenaam!

Beide zijn we afgestudeerd aan de fotovakschool in Apeldoorn. Gert-Jan is een ervaren portretfotograaf en Dennis heeft zijn sporen verdiend in de evenementenfotografieHierdoor vormen wij een ijzersterke combinatie om jullie bruiloft op een unieke manier vast te leggen.

Twee zien meer dan een! Er gebeurt altijd van alles tegelijk tijdens een trouwceremonieHet bruidspaar kijkt elkaar aan en er rolt een traantje van geluk over de wang van de bruid. Tegelijkertijd rolt er ook een traantje van geluk over de wang van haar trotse moeder. STV zorgt ervoor dat beide momenten tegelijkertijd gefotografeerd worden! Nieuwsgierig geworden en zeggen jullie JA na een vrijblijvende kennismaking? Dan zullen wij voor jullie tot het uiterste gaan om er samen een onvergetelijke dag van te maken.

Over Gert-Jan

Tja, iets over jezelf schrijven…Ik ben Gert-Jan Stolte, geboren op 19-09-1986 en woon samen met mijn vrouw en twee zoons in het mooie Warnsveld. In 2013 kreeg ik van mijn bij-moeder (stiefmoeder klinkt niet aardig) een echte spiegelreflex camera. Dit om wat kiekjes te kunnen maken van mijn gezin. Nooit gedacht dat dit uit zou groeien tot een passie die bijna obsessief te noemen is.

 Zoals bij alles ga ik niet voor half werk. Ik moest en zou goed kunnen omgaan met dit fantastische apparaat. Niet veel later investeerde ik in een nieuwe camera en besloot een opleiding te volgen aan de Fotovakschool in ApeldoornDaar ontdekte ik wat ik echt wilde doen; professioneel fotograaf worden.

Mijn grootste tijdverdrijf is toch wel fotografie en alles er omheen. Het geven van cursussen, het lezen van boeken, het maken van vrij-werk en natuurlijk het allerleukste; reportages maken! Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en zo ben ik in 2019 verzeild geraakt in de wereld van de hondensport. Samen met mijn Duitse Herder Hootch gaan we er twee keer in de week op uit om te trainen.

Verder ben ik natuurlijk ook een gezellige papa die met zijn zoons mee gaat naar de sport en andere gezinsactiviteiten.Mijn oudste zoon vind het erg leuk om samen te fotograferen (heb ik even geluk!).

 

Studio Portretfoto van Gert-Jan Stolte

Dennis over Gert-Jan

“Gert-Jan heb ik leren kennen via de fotoclub via FB.

Toen we met een aantal leden op pad gingen om avondfotografie te gaan doen klikte het meteen en besloten dat we snel weer een keer zouden afspreken.Er ontstond een vriendschap en we doken steeds dieper in de fotografie. Vele uren hebben we gespendeerd om verschillende technieken uit te proberen tot we er het fijne van wisten.

Gert-Jan is een echte landschapsfotograaf / portretfotograaf en heeft in mijn ogen een perfect stel ogen voor detail als het gaat om licht en dat zie je op een professionele manier terug op de foto’s.

Na een tijdje stelde Gert-Jan me voor om samen als duo “Bruidsfotografie” te gaan doen, waar ik nooit over na had gedacht om dat te willen gaan doen, zoveel kennis – ervaring en druk om het zo goed vast te leggen. Ik wist het niet en had er wat tijd voor nodig om te beslissen.Maar in mijn achterhoofd wist ik dat het goed zou komen, het voeld(e) vertrouwd om samen te fotograferen en ik besloot om de uitdaging aan te gaan.

Nu 5 jaar later ben ik nog elke dag blij dat wij samen het avontuur aan zijn gegaan met inmiddels een diploma rijker van de vakopleiding aan de Nederlandse Fotovakschool en is het gewoon genieten als ik met hem weer een prachtige bruidsreportage af mag leveren en het bruidspaar na afloop zeer tevreden achterlaat.”

Over Dennis

Studio Portretfoto van Dennis vd Toorn Vrijthoff

Ik ben Dennis van der Toorn Vrijthoff geboren op 16-11-1985 te Rotterdam.

Op mijn 19e ben ik naar Zutphen gekomen waar ik een prachtige lieve dochter heb gekregen die om het weekend gezellig bij me is.  Echte vader-dochter weekenden waarin we proberen zoveel mogelijk leuke dingen te doen samen.

Mijn passie voor fotografie is begonnen toen mijn dochter een half jaar jong was. Ik kocht direct mijn 1e spiegelreflex camera en dacht bij mijzelf: “nu kan ik mooie foto’s van haar maken!”.  Hoewel die gedachte klopte, was mijn kennis over die camera alles behalve voldoende.

Ik wist al gelijk dat ik een opleiding wilde gaan volgen aan de Nederlandse fotovakschool, maar ik wilde wel eerst wat voorkennis hebben.

Al snel begon ik evenementen in Zutphen te fotograferen voor een nieuwspagina waar ik tussendoor een hoop heb geleerd door het gewoon te doen! Dit heb ik zo’n 3 jaar gedaan.

Ook ben ik 2 jaar werkzaam geweest als partyfotograaf in een café en voor een evenementenorganisator. Beide waren gevestigd in Zutphen en buiten het plezier om, heb ik hier ook veel ervaring opgedaan.

Uiteindelijk ben ik dan samen met Gert-Jan in 2016 het nieuwe avontuur gestart! Wij zijn samen de opleiding  gaan doen tot vakidioten 🙂

2 Jaar later, februari 2018, was het einde van de opleiding daar. Zoals gewenst heb ik mijn afstudeerproject met concertfotografie gedaan bij Hedon in Zwolle. Ook daar ben ik tot op heden nog steeds af en toe te vinden.

Op deze manier werd een hobby een passie en mijn passie mijn werk.

Nu speur ik nog steeds dagelijks op “Youtube en Google” om interessante dingen te zien als het gaat om fotografie.

“Al met al ben ik dus een echte mensenfotograaf”

Gert-Jan over Dennis

“Toen ik Dennis leerde kennen via de lokale fotoclub was meteen duidelijk dat wij meer raakvlakken hadden dan alleen het maken van foto’s.

We hebben dezelfde kijk op het leven, houden beide van aanpakken en hebben dezelfde gezonde dosis humor.
Dennis is een goedlachse Rotterdammer met een gouden hart, hij staat buiten het werk ook altijd voor mij klaar.

Hij is een echte evenementenfotograaf met een scherpe en kritische blik om op iedere gebeurtenis die plaatsvindt in zijn gezichtsveld, in te spelen.
We zijn samen een schitterend avontuur aangegaan en ik hoop dat er nog vele jaren mogen volgen!”